CA

Ruta cultural

Banyalbufar: Camí des Rafal i Planícia

Des de l’aparcament situat al km 87,3 hi ha un indicador que fita el camí de sa Costa (GR 221) que comunica amb es Rafal i Planícia. Després d’un tram rost, hi ha un sistema enginyós de reg en desús, amb grans safareigs.

Després de les cases de sa Costa, marjades de sosteniment i un empedrat tracen el camí fins a les antigues cases des Rafal, que integren una torre de defensa. Uns 5 minuts més tard abandonem el GR 221 i girem a mà esquerra. Seguim uns metres el GR 221.3 fins al creuer amb el camí Vell, on anem a la dreta cap a les grans cases de Planícia, que dominen un vast horitzó cap a ponent.

Resseguim la façana cap a la dreta fins a trobar uns senyals que ens duen per uns escalons a la part posterior de les cases. Passem una barrera, entrem al majestuós alzinar i, a la propera cruïlla, anem tot recte seguint l’itinerari de l’aljub des Cristians. Després de passar al costat d’aquest important dipòsit d’aigua, molt útil per als carboners i calciners que habitaven el bosc de Planícia, el camí ens porta a una pista asfaltada que prenem cap a mà esquerra. Creuem dues barreres i, cinc minuts després de la segona, girem a la dreta per l’itinerari de la font de s’Obi vorejant oliveres mil·lenàries. Uns metres més enllà d’una caseta i, passat l’ull de la font, prenem el GR 221 cap a la dreta que ens duu de tornada a es Rafal i a Banyalbufar.

L'etapa 2 de la Ruta de la Pedra en Sec GR 221 passa pel muncipi de Banyalbufar. Tota la informació actualitzada la trobaràs a https://caminsdepedra.conselldemallorca.cat/-/etapa-2-estellencs-esporl-2

Per a poder usar el track GPS cal tenir instal·lada alguna aplicació que llegeixi aquest tipus d'arxius, com poden ser per exemple, Wikiloc, Tracklia, Geo Tracker o GPX Viewer.


Informació relacionada

  • Track GPX de la ruta del camí des Rafal i Planícia de Banyalbufar

    Descarrega

Consorci Serra de Tamuntana

Contacte

General Riera, 113, Palma

(+34) 971 219 735

serradetramuntana@conselldemallorca.net

Avís legal i Política de galetes