CA

Ruta cultural

Escorca: Camí de ses Voltes i cases de neu d’en Galileu

A la font Coberta hi conflueixen el GR 221 que prové dels Tossals Verds i el GR 222 que ve de Caimari, anomenat antigament camí de ses Creus.

Des de la font s’inicia el camí de nevaters que ascendeix al puig d’en Galileu (1.181 m), cim que ofereix vistes de bona part de la contrada. El camí empedrat de ses Voltes salva un desnivell de sis-cents metres, passa pel pou de neu de Son Macip i arriba a les cases de neu d’en Galileu, restaurades pel Consell de Mallorca. El puig de Massanella-Galileu presenta la major concentració d’aquestes construccions de tota la Serra.  

Quan nevava, els jornalers depositaven la neu en aquests clots folrats de pedra, on es guardava per a l’estiu. El gel de muntanya era un bé molt preuat, emprat en medicina i gastronomia.

La Ruta de Pedra en Sec GR 221 passa per Escorca en diferents etapes. Consulteu tota la informació actualitzada al lloc oficial:

Per a poder usar el track GPS cal tenir instal·lada alguna aplicació que llegeixi aquest tipus d'arxius, com poden ser per exemple, Wikiloc, Tracklia, Geo Tracker o GPX Viewer.


Informació relacionada

  • Track GPX de la ruta del camí de ses Voltes i cases de neu d'en Galileu d'Escorca

    Descarrega

Consorci Serra de Tamuntana

Contacte

General Riera, 113, Palma

(+34) 971 219 735

serradetramuntana@conselldemallorca.net

Avís legal i Política de galetes