CA

Ruta cultural

Bunyola: Raixa i Alfàbia

L’alqueria d’origen islàmic, Raixa, és un bé d’interès cultural de propietat pública i un centre d’interpretació de la Serra. Es bastí a l’entrada de la vall de Raixa, on es desenvolupà un sistema hidràulic complex que inclou un dels safareigs més grans de Mallorca. L’esplendor passada de la possessió es deu a la figura del cardenal Antoni Despuig, qui al segle XVII la volgué transformar en una vil·la italiana envoltada de jardins com el dels tarongers, el de la galeria o el de l’hort. Conserva una graonada espectacular amb escultures.  

Alfàbia, situada a la confluència dels comellars de Biniforani i es Verger, es nodreix de l’aigua de les fonts des Verger, de na Rupit i d’Alfàbia, que movien molins fariners. L’alqueria islàmica és l’origen de la gran possessió dels segles XVII i XVIII. Al jardí, declarat bé d’interès cultural, hi ha fonts, passejos, pèrgoles amb hídries i aljubs amb arbres i horts, en un marc d’arquitectura barroca.

La Ruta de la Pedra en Sec GR 221 passa pel municipi de Bunyola en diferents variants. Consulta la informació actualitzada al lloc oficial:

Per a poder usar el track GPS cal tenir instal·lada alguna aplicació que llegeixi aquest tipus d'arxius, com poden ser per exemple, Wikiloc, Tracklia, Geo Tracker o GPX Viewer.


Informació relacionada

  • Track GPX de la ruta de Raixa i Alfàbia de Bunyola

    Descarrega

Consorci Serra de Tamuntana

Contacte

General Riera, 113, Palma

(+34) 971 219 735

serradetramuntana@conselldemallorca.net

Avís legal i Política de galetes