CA

Ruta cultural

Deià: Vila i el camí des Ribassos

El refugi de Can Boi, propietat del Consell de Mallorca, es troba en es Clot, integrat en la Ruta de la Pedra en Sec GR 221. Hi destaca la tafona.

Per la costa d’en Topa, i entre arquitectura tradicional, s’arriba al puig. De camí es descobreixen les capelletes del viacrucis. A dalt, s’hi emplaça l’església i el famós cementeri amb les tombes d’alguns veïns il·lustres: Graves, Ribes, Gelabert...

Des de Can Boi arranca l’itinerari des Ribassos. Aviat trobam el cup del molí d’aigua de Can Jordi i els rentadors. Baixant per marjades d’oliverar fins al pont de la cala, es creuen el camí de sa Pesta, que puja cap a sa Pedrissa, i el GR 221 que va cap a Sóller per Son Bujosa. Prop de la cala, una desviació connecta amb la torre de sa Pedrissa, sobre la punta de Deià.

Retornant per la carretera Ma-10, s’arriba a Ca n’Alluny, on visqué Robert Graves.

L'únic tram de la Ruta de la Pedra en Sec GR 221 oberta i senyalitzada a Deià és l'epata 4. Trobaràs tota la informació actualitzada a https://caminsdepedra.conselldemallorca.cat/-/etapa-4-can-boi-muletta

Per a poder usar el track GPS cal tenir instal·lada alguna aplicació que llegeixi aquest tipus d'arxius, com poden ser per exemple, Wikiloc, Tracklia, Geo Tracker o GPX Viewer.


Informació relacionada

  • Track GPX de la ruta de la vila i el camí des Ribassos de Deià

    Descarrega

Consorci Serra de Tamuntana

Contacte

General Riera, 113, Palma

(+34) 971 219 735

serradetramuntana@conselldemallorca.net

Avís legal i Política de galetes