CA

Ruta cultural

Esporles: Sa Granja i el camí des Correu, GR 221

A l’entrada de la vall de Superna, hi ha sa Granja, una antiga alqueria islàmica que els cistercencs habitaren entre 1239 i  el segle XV. La possessió és una bona mostra d’arquitectura senyorial, amb llotja porticada i jardins, de la segona meitat del segle XVIII. 

Des del pla des Murtar, el camí s’enfila pels costers marjats de ses Mosqueres i s’endinsa en el bosc. Després del coll de sa Talaieta, on es veu la Potada des Gegant, s’assoleix l’era des Moro, on s’assecava l’escorça d’alzina destinada a la indústria tèxtil. Prop del camí hi ha construccions de carboners, calciners i llenyataires. El camí passa el coll des Pi, amb un empedrat destacable, fins a la font de la Vila i Banyalbufar. 

Des  del  Cor  de  Jesús,  accessible  des  de  Son  Ferrà,  s’observa  una  panoràmica  oberta sobre  la  vall d’Esporles. Si es continua l’ascensió, s’arriba a l’ermita  de  Maristel·la,  el refugi de muntanya de l’ermita Vella i el cim de la fita del Ram (833 m).

La Ruta de la Pedra en Sec GR 221 passa pel municipi d'Esporles en la variant de la Universitat de l'etapa 3 Esporles - Establiments: https://caminsdepedra.conselldemallorca.cat/-/variant-4-universitat-tram-esporles-establiments

Per a poder usar el track GPS cal tenir instal·lada alguna aplicació que llegeixi aquest tipus d'arxius, com poden ser per exemple, Wikiloc, Tracklia, Geo Tracker o GPX Viewer.


Informació relacionada

  • Track GPX de la ruta Sa Granja i el camí des Correu, GR 221 d'Esporles

    Descarrega

Consorci Serra de Tamuntana

Contacte

General Riera, 113, Palma

(+34) 971 219 735

serradetramuntana@conselldemallorca.net

Avís legal i Política de galetes