CA

Festes

Festes d'hivern

Festes de Sant Antoni

17 de gener - diverses poblacions
Per la vigília de Sant Antoni (16 de gener), la pràctica totalitat dels pobles de Mallorca celebra aquesta festivitat tot encenent foguerons al caliu dels quals es torren embotits i carns de porc. Una nit màgica en la que tampoc falta la música tradicional interpretada per xeremiers, es menja al carrer, el dimoni fa de les seves i es celebren combats de gloses.

Pollença, els pollencins celebren la festa del Pi de Sant Antoni. Van fins a la finca de Ternelles a cercar un pi que planten a la plaça Vella. Un cop ensabonat, intentaran pujar pel seu tronc els joves locals per agafar un gall col·locat dins una cistella.

Sant Sebastià

20 de gener - diverses poblacions
Sant Sebastià és la festa patronal de Palma, i també es celebra a poblacions com ara Calvià Pollença. El 20 de gener ballen a Pollença els Cavallets, parella de joves vestides amb una figura de cavall que recorren el poble precedides per l’Estendard de Sant Sebastià.

Processó de ses Torxes

11 de febrer - Sóller
Els actes en honor a la Mare de Déu de Lourdes culminen amb una desfilada encapçalada per la imatge de la Verge i fidels que porten ciris.

El Cant de la Sibil·la

24 de desembre - diverses poblacions
Aquest cant en el que es profetitza la fi del món, del s. XIII, és Patrimoni Immaterial de la Humanitat. L’interpreta una nena o jove amb una espasa a les mans a la majoria de parròquies de Mallorca durant les matines, per commemorar el naixement de Crist.

Consorci Serra de Tamuntana

Contacte

General Riera, 113, Palma

(+34) 971 219 735

serradetramuntana@conselldemallorca.net

Avís legal i Política de galetes