CA

Projectes

Servei gratuït d'autocars

El servei gratuït d'autocars té com a objectiu principal acostar els valors de la Serra de Tramuntana Patrimoni Mundial als escolars de Mallorca. El curs 2023/2024 serà el novè que s'oferirà aquest servei, emmarcat en l'estratègia de divulgació del Consorci, i que té com a premissa ‘conèixer i estimar la Serra per a conservar-la’. El contacte directe amb el territori és la millor manera d’experimentar i apreciar l’activitat que els habitants de la Serra han desenvolupat al llarg dels segles per a adaptar-la a les dures condicions orogràfiques i convertir-la en un territori més habitable, on destaquen les construccions amb la tècnica de pedra en sec i un complex sistema hidràulic d’herència musulmana. 

Qui pot sol·licitar el servei gratuït d'autocars a la Serra de Tramuntana?

Tots els centres públics i concertats de Mallorca. Podran escollir, durant el curs escolar, un nivell dels estudis obligatoris (Primària, Secundària i FP bàsica) per anar d'excursió, que pot estar conformat per un o més grups. 

Què cobreix el servei?

El trajecte d’anada i tornada des del punt de sol·licitud fins a qualsevol dels municipis que conformen la Serra, per fer l’activitat que el centre consideri més oportuna, sempre que es pugui emmarcar en els valors culturals de la Serra i estigui dins els límits territorials reconeguts per la Unesco (que es poden consultar en el mapa oficial). La coordinació de l’activitat serà a càrrec del centre, amb la supervisió del Consorci.


Informació relacionada

  • Mapa del territori delimitat per la Unesco

    Visita

Consorci Serra de Tamuntana

Contacte

General Riera, 113, Palma

(+34) 971 219 735

serradetramuntana@conselldemallorca.net

Avís legal i Política de galetes