CA

Ruta cultural

Lloseta: Camí d’Almadrà i el Castellot a la possessió del Filicomís

Deixant Lloseta pel camí des Cementeri, des del redol d’Aiamans, el camí homònim segueix el torrent fins a s’Estorell Vell. És un casalot que, juntament amb Galatzó, representa el poder que el s. XVII assolí la família dels Fuster, emparentats amb els comtes d’Aiamans i de Formiguera. El llegendari comte Mal, ambiciós i sanguinari, morí sense hereu i el patrimoni quedà fragmentat després d’un llarg plet legal (fideïcomís).

Passem davant del cementeri i, al proper creuer, girem a la dreta. Uns 300 metres més enllà, a una cruïlla de quatre camins, prenem cap a l’esquerra per un camí que creua el torrent i desemboca a la carretera d’Alaró. Anem a la dreta uns metres i agafem tot recte la pista asfaltada del clot d’Almadrà fins al seu final. Prop de les cases de So n’Ordines, continuem per la pista senyalitzada devora del torrent fins a trobar el GR 221.5. Girem cap a la dreta i, aprofitant el camí Vell empedrat com a drecera de la pista, arribem al refugi des Tossals Verds.

La Ruta de Pedra en Sec GR 221 no passa pel municipi de Lloseta. Tota la informació actualitzada sobre aquest itinerari senderista la trobaràs a https://caminsdepedra.conselldemallorca.cat/ruta-pedra-en-sec-gr-221

Per a poder usar el track GPS cal tenir instal·lada alguna aplicació que llegeixi aquest tipus d'arxius, com poden ser per exemple, Wikiloc, Tracklia, Geo Tracker o GPX Viewer.


Informació relacionada

  • Track GPX de la ruta del camí d’Almadrà i el Castellot a la possessió del Filicomís de Lloseta

    Descarrega

Consorci Serra de Tamuntana

Contacte

General Riera, 113, Palma

(+34) 971 219 735

serradetramuntana@conselldemallorca.net

Avís legal i Política de galetes